Advocaat

Op grond van de door jou geven antwoorden op de meerkeuzevragen en hetgeen wat voor jou het belangrijkste onderwerp is, ligt de begeleiding door een advocaat het meest voor de hand. Jullie kunnen het niet eens kunnen worden over een aantal cruciale onderwerpen. Hierdoor ligt een kostbare en langdurige vechtscheiding met ieder een eigen advocaat al snel op de loer. Mogelijk is begeleiding door een mediator een goed alternatief om mee te beginnen. Daar moeten jullie dan wel beiden voor open staan. Kosten- en tijdbesparend is dit alternatief in ieder geval wel!

Een advocaat is geen financieel adviseur. Wanneer er naast de juridische begeleiding ook behoefte is aan financiële en/of fiscale expertise en advies, kan BFPA dit additioneel verzorgen. Zeker wanneer er sprake is van een onderneming zal dit het geval zijn. Mogelijk speelt de waardebepaling van de (gezamenlijke) onderneming hierbij een rol. Vaak is het ook lastig om het inkomen van een ondernemer met het oog op de eventuele kinderalimentatie vast te stellen. Voor de accountant van de onderneming is het moeilijk om een volledig onafhankelijke positie in te nemen. Immers, de ondernemer c.q. de onderneming is de klant! Neutrale financiële en fiscale expertise kan in deze situatie uitkomst bieden.

BFPA werkt met zowel mediators als ook advocaten en notarissen samen. Neem contact op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek wat betreft de scheidingsbegeleiding met mediation in combinatie met BFPA.